DK Kontakt +45 53530006 | US Contact+45 53530006

Dokk1, Urban Mediaspace: Design lufttæpper

Kunde: Dokk1, Urban Mediaspace

Lokation: Århus, Danmark

Produkt: ZEN design lufttæpper

Situation

Dokk1-biblioteket blev indviet den 20. juni 2015 som en del af Urban Mediaspace, som er det hidtil største bygge- og anlægsprojekt i Århus Kommune. Hovedidéen bag Urban Mediaspace var at bygge fremtidens bibliotek og omdanne det indre havneområde i byen til et levende og aktivt byrum.

Der har været stor fokus på bæredygtighed projektet, og der er især lagt vægt på at finde bæredygtige løsninger i forhold til energiforbrug, indeklima og materialevalg.

Urban Mediaspace havde brug for en energirigtig løsning til at holde på varmen i Dokk1-bygningen, når dørene var åbne, og løsningen skulle samtidig forhindre at gæster og personale blev generet af vind, støv, snavs og lugte udefra,

Det var også et krav fra arkitekternes side, at lufttæpperne skulle ses mindst muligt, og at de interiørmæssigt skulle matche bygningen og det øvrige indgangsparti, som hovedsagligt består af store glaspartier.

Løsning

Kunden valgte at installere MovAirs specialdesignede lufttæpper af typen ZEN. ZEN lufttæpper udmærker sig ved at have et meget flot design, som fylder meget lidt sammenlignet med de mere traditionelle lufttæpper.

De energirigtige lufttæpper blev placeret over de tre store indgangspartier, hvor de sørger for at varmen (energien) indefra ikke slipper ud, og samtidig forhindrer de den kolde luft i at trænge ind og give træk.

Det betyder, at indeklimaet altid har en behagelig temperatur, at de kan spare på energien, fordi varmen ikke forsvinder ud af bygningen, og at gæster og personale ikke generes af vind, støv og lugte udefra.