Cases

Her finder du alle vores Cases
så kan du følge med i hvad vi går og laver.

Energirenovering i Københavns Opera

Københavns Opera er netop gået I gang med at energirenovere 6 af deres store ventilationsanlæg og har valgt at udskifte fra AC- til EC-ventilatorer. I den forbindelse valgte de Rosenbergs EC-ventilatorer fra Movair.

 

De fleste ventilationsanlæg i Danmark kører stadig med traditionelle AC-ventilatorer - måske endda med drivrem og meget begrænsede muligheder for styring. Det er ineffektivt og dyrt.

 

Der meget store besparelser at hente ved at skifte fra AC til EC. Faktisk er det op mod 70 procent af alle ventilationsanlæg i Danmark, der med fordel kan energirenoveres. Der kan spares 30–70 procent på e-regningen med en gennemsnitlig tilbagebetalingstid på kun 2 år.

 

For at opnå besparelserne vil det i de fleste tilfælde være nok at udskifte de gamle AC-ventilatorer og frekvensomformere med nye energibesparende EC-ventilatorer, mens der andre gange må installeres et nyt ventilationsanlæg, f.eks. hvis der ikke er varmegenvinding, eller anlægget generelt er nedslidt.

 


AC og EC - hvad er forskellen?

 

AC- og EC-ventilatorer bygger på helt forskellige principper: Mens rotationen i en AC-motor skabes af forsyningsnettets vekselstrøm, så bruger EC-motoren permanente magneter til at skabe det magnetiske felt inde i motoren og elektronisk kontrolleret jævnstrøm til at skabe rotationen, og det er meget mere effektivt. Desuden kan EC-ventilatorer med den integrerede styring altid tilpasses nøjagtigt til arbejdsopgaven uden energitab. Det kan AC-ventilatorer ikke.
Det er forholdsvis enkelt og hurtigt at installere nye EC-ventilatorer i et eksisterende ventilationsanlæg.  

 

Vi er

klar til at hjælpe

 

 

Rådgivning

Vi er klar til at vejlede dig til dit
næste produkt, kontakt os i dag

 

Service & After Sales

Selvom du har købt vores produkt,
er vi stadig klar til at hjælpe dig

 

Energioptimering

MovAir tilbyder løsninger og rådgivning
indenfor energioptimering